1572 DE WATERGEUZEN BEVRIJDEN DEN BRIEL!!!!

De bevolking plaatst massaal Den Briel terug in de zestiende eeuw en presenteert in een zinderende stad met poorters, poorteressen, bedelaars, straatmuzikanten en monniken het volgende:

10.30 uur        Coppelstock roeit door de  haven.

10.45 uur        Coppelstock komt aan land aan het Maarland ZZ.
Daar staan de trommelaars, vissers, volk, wasvrouwen, schietvereniging en gevolg te wachten.

11:10 uur        Coppelstock loopt met het gevolg, Paddeltje voorop, door de Nieuwstraat, Geuzenstraat en Voorstraat naar de Markt.

11.20 uur        Introductie Poorter op het bordes van het stadhuis

11.25 uur        Paddeltje en Coppelstock arriveren bij het Stadhuis en aansluitend

Aanvang spel “Om de sleutel van de stad” voor het Stadhuis.

11.55 uur        Bezoek burgemeester Koekebakker en vroedschap aan de Catharijnekerk

12.00 uur        Start van de Wandelconcerten in de Catharijnekerk (tot 15.00 uur)

13.15 uur        Vervolg spel om de sleutel van de Stad op het bordes van het stadhuis.

13.30 uur        Geuzenkinderen spelen, zingen en dansen aan het Maarland NZ

14.00 uur        Herbergscène aan het Maarland NZ

14.13 uur        Aankomst PA bij de steiger en afmeren aan het Maarland NZ.

14.57 uur        Rammeien van de Langepoort.

15.13 uur        Intocht van de Watergeuzen

15.45 uur        Overgave van de stad aan de Prins van Oranje Einde Dijkstraat, 1 April monument

15.52 uur        Ophanging Spaanse commandant.

16.10 uur        Einde spel “Om de sleutel van de stad”
Feest in de bevrijde stad met in de taveernen en herbergen, met geuzen maaltijden, gerstenat en Spaanse wijn.

20.00 uur        Geuzenbal : Afsluiting  in dansschool De Werker (Venkelstraat). Verkleed aanwezig

21.00 uur        Uitreiking van de beker op de afsluitingsavond voor de aardigste en de origineelste straatgroep.

23.00 uur        Einde programma.