Programma 2019

DE BEVRIJDING VAN DE STAD DEN BRIEL De bevolking plaatst massaal Den Briel terug in de zestiende eeuw en presenteert zich in een zinderende stad met poorters, poorteressen, bedelaars, straatmuzikanten en monniken

10.30 uur Coppelstock roeit door de haven.

10.45 uur Coppelstock komt aan land aan het Maarland NZ.

Daar staan de trommelaars, vissers, volk, wasvrouwen, schietvereniging en gevolg te wachten.

11:10 uur Coppelstock loopt met het gevolg, Paddeltje voorop, via de Julianabrug en Voorstraat naar de Markt.

Aanvang spel “Om de sleutel van de stad” voor het Stadhuis.

11.25 uur Paddeltje en Coppelstock arriveren bij het Stadhuis

11.55 uur Bezoek burgemeester Koekebakker en vroedschap aan de Catharijnekerk en aansluitend

Wandelconcerten in de Catharijnekerk

13.15 uur Protest visvrouwen tegen de bourgeoisie voor het bordes van het stadhuis.

13.30 uur Geuzenkinderen spelen, zingen en dansen aan het Maarland NZ

14.00 uur Herbergscène aan het Maarland NZ

14.15 uur Aankomst PA in de kom van de haven aan het Maarland NZ 15.00 uur Rammeien van de Langepoort.

15.15 uur Intocht van de Watergeuzen

Stoet trekt door: Langestraat, Wellerondom, Venkelstraat, Gasthuisstraat, Nobelstraat, Voorstraat, en Dijkstraat. De stoet eindigt bij het 1 April Monument.

15.45 uur Overgave van de stad aan de Prins van Oranje

Einde Dijkstraat, 1 April monument

16.10 uur Einde spel “Om de sleutel van de stad”

Feest in de bevrijde stad met in de taveernen en herbergen geuzenmaaltijden, gerstenat en Spaanse wijn.

(concept)

Avondprogramma

Met uitreiking beker winnende straatgroep

22.30 uur Einde programma.