Programma 2019

afbeelding 1 april
De bevrijding van de stad Den Briel

De bevolking plaatst massaal Den Briel terug in de zestiende eeuw en presenteert in een zinderende stad met poorters, poorteressen, bedelaars, straatmuzikanten en monniken het volgende:

10.30 uur Coppelstock roeit door de haven.
10.45 uur Coppelstock komt aan land aan het Maarland NZ.

Daar staan de trommelaars, vissers, volk, wasvrouwen, schietvereniging en gevolg te wachten.

11:10 uur Coppelstock loopt met het gevolg, Paddeltje voorop, via de Julianabrug en Voorstraat naar de Markt.
11.20 uur Introductie Poorter op het bordes van het stadhuis
11.25 uur Paddeltje en Coppelstock arriveren bij het Stadhuis en aansluitend Aanvang spel ‘Om de sleutel van de stad’ voor het Stadhuis.
11.55 uur Bezoek burgemeester Koekebakker en vroedschap aan de Catharijnekerk
12.00 uur Start van de Wandelconcerten in de Catharijnekerk (tot 15.00 uur)
13.15 uur Vervolg spel om de sleutel van de Stad op het bordes van het stadhuis.
13.30 uur Geuzenkinderen spelen, zingen en dansen aan het Maarland NZ
14.00 uur Herbergscène aan het Maarland NZ
14.15 uur Aankomst PA aan het Maarland NZ
14.45 uur Introductie verteller bij de Langepoort
15.00 uur Rammeien van de Langepoort.
15.15 uur Intocht van de Watergeuzen

Stoet trekt door: Langestraat, Wellerondom, Venkelstraat, Gasthuisstraat, Nobelstraat, Voorstraat, en Dijkstraat. De stoet eindigt bij het 1 April Monument.

16.00 uur Overgave van de stad aan de Prins van Oranje. Einde Dijkstraat, 1 April monument
16.07 uur Ophanging Spaanse commandant.
16.25 uur Einde spel ‘Om de sleutel van de stad’

Feest in de bevrijde stad met in de taveernen en herbergen; geuzenmaaltijden, gerstenat en Spaanse wijn.

Avondprogramma in het ‘Het Arsenaal’:

18.30 uur Geuzenmaaltijd (Voor personen, die zich tevoren hebben aangemeld).
20.30 uur Voortzetting avondprogramma. Met uitreiking van de beker voor de aardigste en de origineelste straatgroep.

22.30 uur Einde programma.